De complete gids voor het kiezen van de juiste antislip vlonderstrips

De complete gids voor het kiezen van de juiste antislip vlonderstrips

Een antislip vlonder is erg belangrijk voor de veiligheid en functionaliteit van buitenruimtes. Met een groot aantal opties beschikbaar, kan het kiezen van de juiste antislip vlonderstrips overweldigend lijken. Deze gids biedt stap-voor-stap advies om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, met een focus op de oplossingen aangeboden door De Antislip Expert.

Waarom kiezen voor antislip vlonderstrips?

Antislip vlonderstrips zijn een slimme en eenvoudige manier om je vlonder veiliger te maken. Ze zorgen ervoor dat je minder snel uitglijdt en vallen voorkomt, vooral op plaatsen die vaak nat of ijzig zijn. Hier lees je waarom ze zo handig zijn:

Veiligheid voorop

Het belangrijkste voordeel van antislipstrips is dat ze je vlonder een stuk veiliger maken. Of het nu regent of vriest, deze strips helpen voorkomen dat jij, je familie, of je gasten uitglijden. Dit is vooral belangrijk voor gezinnen met kinderen of ouderen, die misschien een groter risico lopen op vallen.

Geschikt voor elke vlonder

Of je nu een houten of composiet vlonder hebt, antislipstrips passen altijd. Ze zijn zo ontworpen dat ze niet alleen veiligheid bieden, maar ook mooi aansluiten bij het uiterlijk van je vlonder. Je kunt ze makkelijk toevoegen zonder dat je de hele vlonder hoeft te veranderen.

Weer of geen weer

Deze strips zijn gemaakt om alle weersomstandigheden te weerstaan. Zon, regen, sneeuw, of ijs; het maakt niet uit. Ze blijven hun werk doen zonder dat ze er slechter uit gaan zien. Dit betekent dat ze een goede investering zijn die je vlonder jaar in, jaar uit veiliger maakt.

veilige antislip vlonder strips

Ze zien er goed uit

Naast veilig zijn, zien antislipstrips er ook nog eens goed uit. Ze komen in verschillende kleuren en stijlen, dus je kunt iets kiezen wat goed past bij je vlonder. Je hoeft dus niet in te leveren op stijl voor veiligheid.

Makkelijk te plaatsen

Een ander groot voordeel is dat je geen expert hoeft te zijn om antislipstrips te installeren. Je kunt dit zelf doen zonder al te veel moeite of speciaal gereedschap. Dit maakt het een toegankelijke manier om snel en zonder veel kosten je vlonder veiliger te maken.

"Bij De Antislip Expert geloven we in slimme, simpele oplossingen die je leven veiliger én mooier maken. Onze antislip vlonderstrips zijn precies dat: betaalbaar, makkelijk te gebruiken en ze passen perfect bij je buitenruimte. Ze maken een wereld van verschil voor de veiligheid op je vlonder. Iedereen zou zonder zorgen van hun tuin moeten kunnen genieten, en daar helpen onze strips bij." - Marciano Simonis, De Antislip Expert

Het selectieproces: De juiste antislip vlonderstrips kiezen

Hieronder leggen we uit hoe je de perfecte antislipstrips kiest, van het meten van je vlonder tot het selecteren van de juiste stijl. Maak je buitenruimte veiliger en mooier in een paar simpele stappen.

1. Bepaal de behoefte aan veiligheid

De eerste stap in het kiezen van de juiste antislipstrips voor je vlonder is het vaststellen van de noodzaak voor extra veiligheid. Houten vlonders kunnen prachtig en duurzaam zijn, maar ze hebben de neiging om glad te worden als ze nat zijn of in gebieden met veel schaduw waar vocht zich ophoopt. Het begrijpen van de specifieke uitdagingen en risico's van je buitenruimte helpt je om een gerichte keuze te maken.

Houten vlonders: Als je een houten vlonder hebt, is het belangrijk om te overwegen hoe vaak deze blootgesteld wordt aan elementen die het oppervlak glad kunnen maken, zoals regen, sneeuw, en ijs, maar ook algengroei of bladeren. Onze antislipstrips zijn ontworpen om de natuurlijke uitstraling van je houten vlonder te behouden terwijl ze extra grip bieden in deze gladde omstandigheden.

Door eerst de veiligheidsbehoeften van je vlonder te beoordelen, kun je beter bepalen welk type antislipoplossing het beste bij jouw situatie past. Onze strips zijn een eenvoudige en effectieve manier om de veiligheid van je houten vlonder te verhogen, zodat je met vertrouwen van je buitenruimte kunt genieten. 

"Als het aankomt op het verbeteren van de veiligheid op je houten vlonder, is het belangrijk om te onthouden dat niet elk stukje antislip hoeft te zijn. Vaak zijn het de looproutes en gebieden waar veel beweging is die de meeste aandacht nodig hebben. Plekken waar je zelden komt, hoeven niet per se voorzien te worden van antislipstrips. Door ons te concentreren op de gebieden die er echt toe doen, kunnen we zowel de veiligheid als de natuurlijke schoonheid van de vlonder behouden, zonder onnodige uitgaven of werk. Het gaat erom slim en doelgericht te werk te gaan, zodat je met vertrouwen en veilig van je buitenruimte kunt genieten." - Marciano Simonis van De Antislip Expert

2. Hoeveel antislipstrips heb je nodig? Zo bereken je de benodigde hoeveelheid

Om je vlonder veilig en stijlvol te maken met antislipstrips, is het belangrijk om precies te weten hoeveel je er nodig hebt. Volg deze stappen voor een heldere berekening:

 1. Meten is weten: Begin met het opmeten van je vlonder, zowel de lengte als de breedte.
 2. Aantal planken tellen: Kijk hoeveel planken je vlonder heeft. Voor de beste veiligheid en look adviseren we op elke plank een antislipstrip te plaatsen.
 3.  Bepaal je doel: Wil je alleen specifieke looproutes voorzien van strips, of kies je voor volledige dekking? Dit beïnvloedt het aantal strips dat je nodig hebt.

Lukt het niet helemaal? Geen zorgen, De Antislip Expert staat voor je klaar. Stuur ons de afmetingen van je vlonder, een foto van de situatie en wat je precies wilt met de antislipstrips naar antislip@antislip-expert.nl.

Rekenvoorbeeld voor een steiger:

 • Als je steiger 5 meter lang en 1,20 meter breed is, en je planken liggen horizontaal (van links naar rechts), dan heb je, uitgaande van gemiddeld 7 planken per meter, in totaal 35 planken. Voor volledige dekking heb je dan 35 antislipstrips van 1,20 meter nodig.

rekenvoorbeeld antislipstrips steiger

Rekenvoorbeeld voor een pad:

 • Stel, je wilt een pad van 6 planken breed op een terras van 5 meter lang. Dit betekent dat je voor elke plank 5 strips van 1 meter lang nodig hebt. In totaal heb je dus 30 strips van 1 meter nodig voor een veilig loop pad.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, zorg je ervoor dat je precies genoeg antislipstrips aanschaft voor jouw project, zonder verspilling en met het maximale effect op veiligheid en uitstraling.

rekenvoorbeeld antislip vlonderstrips op een pad

Hulp nodig met het uitrekenen? Wij helpen je graag!  

3. Kies voor kwaliteit en de juiste maat

Onze strips zijn gemaakt om lang mee te gaan en zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Dit betekent dat je investering veiligheid en comfort op de lange termijn biedt. Ze zijn UV-bestendig en slijtvast, perfect voor elk buitenklimaat.

De Antislip Expert biedt een uitgebreid assortiment antislipstrips in diverse maten en kleuren om een perfecte pasvorm voor jouw specifieke behoeften te garanderen. Hier zijn de opties:

Standaardmaten:

Bredere opties:

Voor vlonders die bredere strips vereisen voor optimale dekking en veiligheid, bieden we ook:

Elke grootte is zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende vlonderafmetingen, waardoor je de vrijheid hebt om de juiste strip te kiezen die past bij jouw unieke situatie. Door de juiste maat te selecteren, zorg je voor een optimale balans tussen veiligheid en uitstraling, terwijl je ook de duurzaamheid en kwaliteit van De Antislip Expert benut.

kwaliteit antislip vlonderstrip

4. Voeg stijl toe aan veiligheid

Onze strips zijn er in verschillende kleuren en afwerkingen, dus je kunt kiezen wat het beste past bij je vlonder en buitenruimte. Of je nu gaat voor een natuurlijke look of een statement wilt maken met een contrasterende kleur, wij hebben de opties om aan jouw wensen te voldoen.

De gebruikelijke kleuren van de antislip vlonderstrip zijn:

 • Beige: RAL1001
 • Zwart: RAL9005
 • Blauw: RAL5015
 • Licht bruin: RAL8024 
 • Donker bruin: RAL8028 
 • Donkergrijs: RAL7015
 • Fuchsia: RAL4010
 • Groen: RAL6001
 • Lichtgrijs: RAL7035
 • Oranje: RAL2009
 • Rood: RAL3001
 • Wit: RAL9003
 • Geel: RAL1003

Deze kleuren bieden een breed scala aan opties om aan te sluiten bij de uitstraling van elke buitenruimte, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een verbeterde veiligheid en zichtbaarheid. Andere kleuren zijn ook leverbaar (in overleg).

soorten kleuren antislip vlonderstrips

5. Eenvoudige installatie

Je hoeft geen expert te zijn om onze antislipstrips te installeren. Volg onze eenvoudige handleiding voor een snelle nstallatie. Dit betekent dat je in een middag je vlonder kunt transformeren in een veilige plek. Wil je het laten doen? Dat kan natuurlijk ook.

Ik wil antislip strips laten monteren  


"Door deze stappen te volgen, ontdek je niet alleen de ideale antislipstrips voor je vlonder, maar creëer je ook een veilige én mooie buitenruimte."

Direct te bestellen en eenvoudig te installeren

Bij De Antislip Expert begrijpen we het belang van gemak en efficiëntie. Daarom zijn onze antislip vlonderstrips direct via onze website te bestellen. Met een breed scala aan maten, van de compacte vlonderstrip 600 mm x 50 mm tot de indrukwekkende vlonderstrip 2400 x 90 mm, bieden we een oplossing op maat voor elke vlondergrootte en -stijl. Elke strip is met zorg ontworpen om niet alleen de veiligheid van uw buitenruimte te garanderen, maar ook om de visuele aantrekkelijkheid te verhogen. 

Waarom kiezen voor onze antislipstrips

 • Duurzaamheid: Onze strips zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, van de hete zomerzon tot winterse vorst. Deze duurzaamheid verzekert dat uw investering lang meegaat.
 • Veelzijdigheid: Ongeacht de afmetingen van uw vlonder, we hebben de juiste maat strip voor u. Bovendien is ons assortiment zo divers dat het aan elke esthetische voorkeur kan voldoen.
 • Eenvoudige installatie: Elke set antislipstrips komt met een duidelijke, stapsgewijze installatiegids. Of u nu kiest voor schroefbevestiging of lijm, u kunt verwachten dat het proces soepel en zonder complicaties verloopt.

Conclusie

De antislip vlonderstrips van De Antislip Expert vertegenwoordigen het beste op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, en esthetiek voor buitenruimtes. Dankzij het eenvoudige bestelproces en deze gids kun je zonder gedoe genieten van een veiligere, stijlvolle vlonder. Ons doel is om je een zorgeloze ervaring te bieden, waarbij je verzekerd bent van een product dat zowel praktisch als mooi is.

Verhoog de veiligheid en de uitstraling van uw buitenruimte vandaag nog met de antislipstrips van De Antislip Expert. Blader door ons uitgebreide assortiment op onze website, kies de perfecte maat voor je project, en stap over op een veiligere, meer uitnodigende buitenruimte. 

Ons team staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap, van selectie tot installatie. Begin nu met het transformeren van je vlonder en geniet van de gemoedsrust die komt met een veilige, slipvrije oppervlakte.

Ik wil graag advies op maat  

Over de schrijver
Marciano Simonis is meer dan alleen een naam in de wereld van terrasoplossingen; hij is een visionair en een innovator. Als het brein achter "De Terraskoning" heeft Marciano een rijke ervaring en diepgaande kennis opgebouwd in de terrasindustrie. Zijn ontdekkingsreis in deze wereld maakte hem bewust van het cruciale belang van antislip oplossingen - een vaak onderschat aspect van veiligheid. Deze kennismaking met antislip oplossingen wakkerde een passie in Marciano aan die verder ging dan oppervlakkige interesse. Hij koos ervoor om zich niet alleen te verdiepen in de theorie, maar ook in de praktische toepassingen van antislip technologieën. Dankzij zijn vastberadenheid, passie en eindeloze nieuwsgierigheid heeft Marciano zich ontwikkeld van een nieuwkomer in de branche tot een toonaangevende expert op het gebied van antislip oplossingen. In de huidige markt staat Marciano bekend als dé autoriteit op het gebied van antislip technieken. Van "De Terraskoning" tot een erkende specialist in antislip oplossingen, Marciano's reis is een inspirerend verhaal van toewijding, innovatie en een onwrikbaar streven naar uitmuntendheid.
Reactie plaatsen