Alles over antislip strips: veiligheid in huis en daarbuiten
07 december 2023 

Alles over antislip strips: veiligheid in huis en daarbuiten

Antislip strips zijn een eenvoudige, maar belangrijke toevoeging aan elk huis of bedrijf waar veiligheid voorop staat. In deze gids nemen we je mee in de wereld van antislip strips, van hun grote rol in het voorkomen van uitglijden en vallen tot de verschillende toepassingen thuis en buiten.

Of je nu op zoek bent naar een oplossing voor gladde traptreden, een glibberige douchevloer, of uitglijdgevaar op je buitenvlonder, antislip strips bieden een effectieve en duurzame oplossing. Leer alles over de verschillende soorten, hoe je ze zelf kunt installeren, en welke opties het beste passen bij jouw specifieke behoeften. Laat ons je gids zijn in de wereld van antislip veiligheid.

Wat zijn antislip strips precies?

Antislip strips zijn veiligheidsmaterialen die het risico op uitglijden en vallen op gladde oppervlakken aanzienlijk verminderen. Deze praktische oplossingen worden toegepast in diverse omgevingen zoals trappen, doucheruimtes, en buitenvlonders.

Definitie en belang van antislip strips

Deze strips zijn gemaakt van materialen met een hoge wrijvingscoëfficiënt, zoals rubber of speciale kunststoffen. Het voornaamste doel is het verhogen van veiligheid door extra grip en stabiliteit te bieden, wat vooral cruciaal is in natte of vochtige omstandigheden

Hoe werken antislip strips?

Antislip strips werken door het creëren van een ruwer oppervlak, wat de wrijving tussen de voet en de ondergrond verhoogt. Deze verhoogde wrijving zorgt voor een betere grip, waardoor uitglijden voorkomen wordt. Ze zijn eenvoudig te installeren, duurzaam en weerbestendig, wat ze een ideale oplossing maakt voor langdurige veiligheid in diverse settings.

antislip strips van De Antislip Expert

Antislip strips voor trappen

Antislip strips voor trappen zijn een essentiële veiligheidsvoorziening in elk huis of gebouw. Ze zijn ontworpen om het risico van uitglijden en vallen op traptreden te verminderen, een veelvoorkomend ongeval in zowel residentiële als commerciële omgevingen.

Antislip strips voor je trap: een must voor je veiligheid

Het gebruik van antislip strips op trappen is niet alleen een slimme veiligheidsmaatregel, maar in sommige gevallen ook een wettelijke vereiste. Deze strips bieden extra grip op traptreden, wat vooral belangrijk is in gebieden met veel verkeer of in omgevingen waar de vloeren vaak nat of vochtig kunnen zijn.

Lees ook: Trap anti-slip maken: een uitgebreide gids voor veilige trappen

Je eigen trap antislip maken

Het installeren van antislip strips  op een trap is een eenvoudig doe-het-zelfproject dat enorme veiligheidsvoordelen kan bieden. Ze kunnen vastgeschroefd worden en zijn beschikbaar in verschillende diktes en profielen, zoals ultrafijn voor blote voeten, fijn, medium, of offshore. De strips zijn UV- en chemisch bestendig, niet-geleidend, en vergen weinig onderhoud. Ze bieden een duurzame, stootvaste en lichtgewicht oplossing voor trappen in elke omgeving.

"Antislip strips zijn meer dan alleen een veiligheidsproduct; ze zijn een investering in het welzijn van iedereen die jouw ruimte betreedt. In huizen en bedrijven waar veiligheid en zorg centraal staan, zijn ze onmisbaar. Vooral op trappen - een plek waar het risico op uitglijden en vallen hoog is - bieden deze strips een eenvoudige, maar levensreddende oplossing. Het mooie is dat iedereen, met een beetje doe-het-zelf vaardigheid, hun trappen veiliger kan maken. Met verschillende opties voor elk type trap, zijn onze antislip strips ontworpen om niet alleen veiligheid, maar ook comfort en duurzaamheid te bieden. Ze zijn het perfecte voorbeeld van hoe een kleine aanpassing een grote impact kan hebben op de veiligheid in huis of op het werk." - Marciano Simonis, Antislip expert bij De Antislip Expert.

Stap-voor-stap instructie voor het monteren van de antislip strips van De Antislip Expert:

 1. Voorbereiding:
  Reinig de traptreden grondig om vuil, olie of vocht te verwijderen. Laat ze volledig drogen.
 2. Materiaalkeuze:
  Kies het juiste type en de juiste grootte antislip strip trap van De Antislip Expert, passend bij je traptype (beton, hout, staal).
 3. Meten en markeren:
  Meet de lengte van de traptreden en markeer waar de strips geplaatst moeten worden.
 4. Strips op maat snijden:
  Indien nodig, snij de strips op maat volgens de gemeten afmetingen.
 5. Positioneren:
  Leg de antislip strips op de gemarkeerde plaatsen op de traptreden om de positie te bepalen.
 6. Vastzetten:
  Schroef de antislip strips vast op de traptreden. Zorg ervoor dat ze stevig vastzitten.
 7. Controle:
  Controleer na installatie of alle strips goed vastzitten en veilig zijn voor gebruik.
 8. Onderhoud:
  Regelmatig schoonmaken van de strips zorgt voor behoud van de antislip kwaliteit en duurzaamheid.

Antislip strips voor je trap

Veiligheid in de douche; geen antislip strips, maar coating!

Ter vervanging van traditionele antislip strips biedt De Antislip Expert een innovatieve transparante antislip coating voor de badkamer. Deze unieke oplossing is speciaal ontworpen voor gebruik op gladde oppervlakken zoals vloeren, douchebakken en badkamervloeren.

In tegenstelling tot de strips, biedt deze coating een naadloze en doorzichtige bescherming die het risico op uitglijden drastisch vermindert, zonder het uiterlijk van de ondergrond te veranderen. Deze esthetisch aantrekkelijke oplossing is niet alleen uiterst effectief in het bieden van veiligheid, maar kan ook eenvoudig zelf aangebracht worden, wat het een ideale keuze maakt voor iedereen die op zoek is naar een veilige en stijlvolle badkamer.

Stap-voor-stap Instructie: het aanbrengen van onze antislip coating

Het aanbrengen van transparante antislip coating in je badkamer is eenvoudiger dan je denkt. Hier is hoe je het doet:

 1. Reinigen:
  Begin met het zorgvuldig reinigen van de ondergrond met water. Zorg ervoor dat alle vuil en residu verwijderd zijn.
 2. Ontvetten:
  Na het reinigen, gebruik je het bijgeleverde doekje en ontvetter om de ondergrond te ontvetten. Droog het daarna af met een schone doek of keukenpapier.
 3. Afplakken:
  Met het meegeleverde afplaktape plak je het gebied af waar je de coating wilt aanbrengen. Dit zorgt voor een strakke en precieze afwerking.
 4. Mengen:
  Pak het potje (component 1) en het bruine flesje (component 2). Giet de inhoud van het flesje in het potje en meng het een minuut goed door met het meegeleverde houten roerstaafje.
 5. Aanbrengen:
  Giet het mengsel in een verfbakje en breng met het meegeleverde verfrollertje de antislip coating gelijkmatig aan op het afgeplakte oppervlak.
 6. Drogen:
  Verwijder na het aanbrengen het afplaktape en laat alles minimaal 24 uur drogen. Na deze periode is jouw oppervlak veilig en slipvrij.

Door deze stappen te volgen, zorg je voor een veilige en antislip badkamer met de transparante antislip coating van De Antislip Expert.

Ik wil meer info over het doe-het-zelf pakket

Antislips voor buiten

Antislip strips voor buiten zijn essentieel voor het verhogen van de veiligheid op gladde oppervlakken in buitenomgevingen. Deze strips zijn speciaal ontworpen om slipgevaar te verminderen op plaatsen zoals terrassen, trappen, en loopbruggen die blootgesteld worden aan weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en ijs.

Wat zijn antislip strips

Antislip strips voor buitenruimtes

Antislip strips voor buiten bieden een robuuste en duurzame oplossing voor het slipvrij maken van verschillende buitenoppervlakken. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden, zoals UV-straling en vocht, en bieden een betrouwbare grip in alle omstandigheden.

Deze strips kunnen eenvoudig worden aangebracht op betonnen treden, metalen trappen, en andere buitenoppervlakken, waardoor de veiligheid aanzienlijk wordt verhoogd voor zowel particuliere als openbare ruimtes. Kom je er niet uit hoe je de juiste antislip strips moet kiezen? Lees dan dit artikel.

Houten vlonders veilig maken met antislip strips

Voor houten vlonders, die bijzonder glad kunnen worden als ze nat zijn, zijn antislip strips een perfecte oplossing. Ze kunnen eenvoudig worden aangebracht op de houten oppervlakken om uitglijden te voorkomen. Deze strips zijn niet alleen effectief in het bieden van extra grip, maar beschermen ook het hout tegen slijtage. Met de juiste toepassing van antislip strips voor vlonders kun je jouw houten vlonder omtoveren tot een veilige en gebruiksvriendelijke buitenruimte, ideaal voor tuinen, terrassen en aanlegsteigers.

Lees ook: zo voorkom je glijpartijen op gladde vlonders

Stap-voor-stap instructie: antislip strips aanbrengen op houten vlonders

Het aanbrengen van antislip strips op houten vlonders is een effectieve manier om de veiligheid te verhogen. Hier is hoe je het doet:

 1. Voorbereiding:
  Reinig de houten vlonder grondig om vuil, algen, olie of vocht te verwijderen. Zorg dat de vlonder volledig droog is voor je verder gaat.
 2. Materiaalkeuze:
  Kies het juiste type en de juiste grootte antislip strip specifiek voor houten vlonders van De Antislip Expert.
 3. Meten en markeren:
  Meet de lengte van de vlonderplanken en markeer waar je de strips wilt plaatsen. Denk aan looproutes en plekken waar je vaak staat.
 4. Strips op maat snijden:
  Indien nodig, snij de strips op maat volgens de gemeten afmetingen. Zorg dat ze perfect passen op de planken.
 5. Positioneren:
  Leg de antislip strips op de gemarkeerde plaatsen op de vlonderplanken om de positie te bepalen. Zorg ervoor dat ze recht en evenwijdig aan de randen liggen.
 6. Vastzetten:
  Schroef de antislip strips vast op de vlonderplanken. Gebruik roestvrijstalen of weerbestendige schroeven voor een duurzame bevestiging.
 7. Controle:
  Controleer na de installatie of alle strips stevig vastzitten en veilig zijn voor gebruik. Loop over de strips om te testen of ze goed vastzitten.
 8. Onderhoud:
  Houd de antislip strips schoon door ze regelmatig te vegen of te schrobben. Zo behouden ze hun antislip kwaliteit en duurzaamheid.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je houten vlonder veilig en slipvrij is met de antislip strips van De Antislip Expert. Bekijk de korte installatie video hieronder.


Soorten en materialen van antislip strips

De markt van antislip strips biedt een breed scala aan opties, elk ontworpen om veiligheid te bieden in verschillende omgevingen. De keuze van het juiste type en materiaal is essentieel voor het effectief tegengaan van uitglijden en vallen.

Diverse typen antislip strips en tape

Antislip strips en tapes komen in verschillende vormen en maten, geschikt voor uiteenlopende toepassingen.

 • Antislip strips:
  Deze zijn vaak gemaakt van rubber of kunststof met een ruw oppervlak en worden gebruikt op trappen, vloeren en vlonders. Ze zijn beschikbaar in verschillende breedtes en kleuren, en sommige varianten zijn zelfklevend voor gemakkelijke installatie.
 • Antislip tape:
  Deze tape is flexibel en kan op maat gesneden worden voor gebruik op diverse oppervlakken. Ze zijn ideaal voor tijdelijke of permanente toepassingen en vaak gebruikt in industriële omgevingen. Waterdichte varianten zijn beschikbaar voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers.

Ik wil graag advies

Duurzaamheid en materialen van antislip strips

De duurzaamheid van antislip strips hangt sterk af van het gebruikte materiaal.

 • Rubber en kunststof:
  Veelgebruikte materialen vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen slijtage. Ze zijn effectief in zowel droge als natte omstandigheden en hebben een lange levensduur.
 • Speciale polymeren:
  Voor meer veeleisende omgevingen worden antislip producten gemaakt van geavanceerde polymeren die extra weerstand bieden tegen chemicaliën, olie en extreme temperaturen.


"Bij De Antislip Expert streven we naar niets minder dan het beste. Onze antislip producten zijn het resultaat van een nauwgezette keuze in materialen en ontwerp, gericht op duurzaamheid, veiligheid en gebruiksgemak. We gebruiken de beste materialen, die niet alleen bestand zijn tegen slijtage, maar ook optimale prestaties leveren onder zowel droge als natte omstandigheden. Ons doel is simpel: zorgen voor de langst mogelijke levensduur en de beste veiligheid voor onze klanten. Wanneer je kiest voor De Antislip Expert, kies je voor een product waarop je kunt vertrouwen, in elke omgeving en onder alle omstandigheden." - Marciano SImonis van De Antislip Expert.

Ons assortiment

De Antislip Expert biedt een uitgebreid assortiment antislipstrips in diverse maten en kleuren om een perfecte pasvorm voor jouw specifieke behoeften te garanderen. Hier zijn de opties:

Standaardmaten:

Bredere opties:

Voor vlonders die bredere strips vereisen voor optimale dekking en veiligheid, bieden we ook:

Antislip strips: een kleine stap naar grote veiligheid

Dit artikel heeft de veelzijdige wereld van antislip strips belicht, van trappen in je huis tot de gladde oppervlakken buiten. Deze strips zijn een eenvoudige, maar cruciale stap naar een veiligere omgeving, zowel binnenshuis als buitenshuis. Met opties variërend van duurzame strips voor trappen tot doorzichtige coatings voor badkamervloeren, biedt De Antislip Expert oplossingen voor bijna elk oppervlak.

De mogelijkheid om deze producten zelf te installeren, verhoogt niet alleen de toegankelijkheid, maar stelt je ook in staat om actief bij te dragen aan je eigen veiligheid en die van anderen. Het kiezen van de juiste antislip oplossing is een teken van zorg en preventief handelen, essentieel voor een veilige en comfortabele leef- of werkruimte.

Geen tijd om zelf te monteren? Dan kunnen wij dat ook voor je doen!

Ik wil graag verblijvend advies

Over de schrijver
Marciano Simonis is meer dan alleen een naam in de wereld van terrasoplossingen; hij is een visionair en een innovator. Als het brein achter "De Terraskoning" heeft Marciano een rijke ervaring en diepgaande kennis opgebouwd in de terrasindustrie. Zijn ontdekkingsreis in deze wereld maakte hem bewust van het cruciale belang van antislip oplossingen - een vaak onderschat aspect van veiligheid.Deze kennismaking met antislip oplossingen wakkerde een passie in Marciano aan die verder ging dan oppervlakkige interesse. Hij koos ervoor om zich niet alleen te verdiepen in de theorie, maar ook in de praktische toepassingen van antislip technologieën. Dankzij zijn vastberadenheid, passie en eindeloze nieuwsgierigheid heeft Marciano zich ontwikkeld van een nieuwkomer in de branche tot een toonaangevende expert op het gebied van antislip oplossingen.In de huidige markt staat Marciano bekend als dé autoriteit op het gebied van antislip technieken. Van "De Terraskoning" tot een erkende specialist in antislip oplossingen, Marciano's reis is een inspirerend verhaal van toewijding, innovatie en een onwrikbaar streven naar uitmuntendheid.
Reactie plaatsen