Hoe kies je de juiste kleur voor een antislip strip?

Hoe kies je de juiste kleur voor een antislip strip?

Het kiezen van de juiste kleur voor je antislip strips is super belangrijk. Niet alleen omdat het er mooi uit moet zien, maar ook omdat het veilig moet zijn. In dit artikel geven we je een paar tips om de beste kleur uit te kiezen die zowel praktisch is als goed past bij de omgeving.

Begrijp de basis: kleur en materiaal

Welke kleur je kiest, hangt af van waar je de strip plaatst, zoals op een houten trap, vlonder of brug. Als je bijvoorbeeld een houten trap hebt, kies dan kleuren die mooi staan bij het hout. Voor lichte houtsoorten zoals eiken zijn zachte kleuren zoals grijs of donkerbruin perfect, omdat ze de natuurlijke look van het hout mooi naar voren brengen.

Onze meest verkochte kleuren zijn:

 • Beige: RAL1001
 • Zwart: RAL9005
 • Blauw: RAL5015
 • Lichtbruin: RAL8024
 • Donkerbruin: RAL8028
 • Donkergrijs: RAL7015
 • Fuchsia: RAL4010
 • Groen: RAL6001
 • Lichtgrijs: RAL7035
 • Oranje: RAL2009
 • Rood: RAL3001
 • Wit: RAL9003
 • Geel: RAL1003

Verschillende kleuren antislip strips

Veiligheid en zichtbaarheid

Wanneer je antislip strips kiest, is het super belangrijk dat iedereen ze makkelijk kan zien. Dit helpt echt om uitglijden en struikelen te voorkomen, vooral op plekken zoals trappen, vlonders en bruggen.

Kies voor kleuren die opvallen tegen de achtergrond

Kies voor kleuren die lekker opvallen tegen de achtergrond. Bijvoorbeeld, als je een donkere houten vlonder of brug hebt, dan zijn lichtere kleuren zoals beige of lichtgrijs een topkeuze. Deze lichte kleuren steken goed af tegen het donkere hout en zijn daardoor makkelijk te zien, wat helpt om veilig over te steken.

Het is ook slim om na te denken over waar de strips komen te liggen. Buiten kan het licht steeds veranderen door het weer, dus heldere kleuren zoals geel of wit kunnen dan extra handig zijn om de strips goed zichtbaar te houden. Binnen kunnen felle kleuren ook helpen voor extra veiligheid, vooral op plekken waar het wat donkerder is.

"Door de juiste kleuren te kiezen, zorg je ervoor dat iedereen veilig kan lopen en voorkom je ongelukken. Antislip strips zijn een kleine toevoeging, maar ze maken een groot verschil voor de veiligheid!" - Marciano Simonis, De Antislip Expert

antislip strips die er leuk en mooi uitzien van De Antislip Expert

Kleuren die er leuk uitzien én veilig zijn

Wanneer we het hebben over de veiligheid van antislip strips, denken we niet alleen aan hun praktische rol, maar ook aan hoe ze eruitzien. Het is mooi meegenomen als iets niet alleen nuttig is, maar er ook goed uitziet, toch?

Felle kleuren zoals geel of oranje zijn hier perfect voor. Ze laten trappen echt opvallen, wat ze niet alleen een vrolijke touch geeft, maar ze ook veel veiliger maakt. Dit is vooral handig op plekken waar het wat donkerder kan zijn, zoals onder veranda's of in minder verlichte gangen. In deze omgevingen zorgen zulke heldere kleuren ervoor dat iedereen duidelijk kan zien waar de treden beginnen en eindigen, wat helpt om veilig te lopen.

Dus, als je kiest voor kleuren die opvallen, maak je het niet alleen mooier, maar help je ook iedereen om makkelijker en veiliger te bewegen. Het is een simpele aanpassing met een grote impact!

Ik wil vrijblijvend advies .

Specifieke themakleuren brengen sfeer en eenheid

Het personaliseren van ruimtes met antislip strips in themakleuren kan een leuke en effectieve manier zijn om eenheid en trots te bevorderen. Dit geldt zowel voor sportclubs, scholen, als andere organisaties. Het kiezen van de juiste kleuren draagt bij aan de sfeer en identiteit van de plek.

Neem bijvoorbeeld een populair strandpaviljoen gelegen aan de kust. De houten trappen en vlonders die leiden naar en rond het paviljoen kunnen uitgerust worden met antislip strips in kleuren die passen bij de omgeving—zeeblauw en zandbeige. Deze kleuren versterken niet alleen de strandervaring maar zorgen ook voor betere zichtbaarheid en veiligheid voor de bezoekers.

Het kiezen van deze themakleuren helpt niet alleen om de esthetische aantrekkingskracht van het paviljoen te vergroten, maar ook om een veilige en toegankelijke route voor alle gasten te bieden. Dit is vooral belangrijk in een omgeving waar natte en gladde oppervlakken vaak voorkomen, zoals bij een strandpaviljoen.

Themakleuren antislip strips van De Antislip Expert

Aangepaste kleuren voor speciale behoeften

In omgevingen zoals verpleeghuizen, waar bewoners mogelijk visuele of cognitieve beperkingen hebben, zijn zachte kleuren die rust bieden of juist sterke contrasten voor betere herkenbaarheid ideaal. Dit helpt bewoners om zich veiliger en zekerder te voelen bij het verplaatsen.

Kleuren roepen namelijk verschillende reacties op bij mensen. Gebruik dit in je voordeel. Blauw kan een gevoel van rust en betrouwbaarheid opwekken, wat goed kan zijn voor plekken zoals ziekenhuizen of verzorgingstehuizen. Rood en oranje zijn attentie-verhogende kleuren die goed werken op plekken waar extra voorzichtigheid geboden is.

"In ruimtes waar veiligheid en duidelijkheid van belang zijn, spelen kleurkeuzes een belangrijke rol. Zachte, kalme kleuren creëren een rustige omgeving, terwijl sterke contrasten helpen bij de oriëntatie, waardoor mensen zich veiliger en zelfverzekerder voelen in hun omgeving." - Marciano Simonis van De Antislip Expert

Kies slimme kleuren voor duurzaamheid en onderhoud

Bij het selecteren van kleuren voor antislip strips, onthoud dat veiligheid altijd voorop staat. Donkere of aardetinten zoals zwart, donkerbruin of grijs zijn effectief in het verbergen van vuil en slijtage, wat ze ideaal maakt voor drukbezochte plekken zoals trappen en vlonders. Deze kleuren vereisen minder frequent schoonmaken, waardoor ze praktisch zijn en helpen bij het behouden van een nette uitstraling.


Echter, zorg ervoor dat de gekozen kleur nog steeds een goed contrast biedt met de omgeving om maximale zichtbaarheid en veiligheid te garanderen. Kies dus een kleur die zowel duurzaam als veilig is, en die past bij het onderhoudsgemak dat je zoekt.

Samenvattend: zo kies je de juiste kleur voor antislip strips

Het kiezen van de juiste kleur voor antislip strips is belangrijk voor veiligheid, zichtbaarheid en esthetiek. Hier zijn de belangrijkste punten om in gedachten te houden:

 • Overweeg de ondergrond: Kies kleuren die goed contrasteren met de ondergrond voor maximale zichtbaarheid en veiligheid. Lichte tinten zoals beige of lichtgrijs zijn ideaal voor donkere houten vlonders of bruggen.
 • Omgevingsfactoren: Voor locaties die blootstaan aan weersinvloeden zoals strandpaviljoens of parkbruggen, zijn reflecterende of heldere kleuren zoals wit, geel of oranje aan te bevelen om de zichtbaarheid te verbeteren bij slecht licht of mist.
 • Kleurenpsychologie: Gebruik kleuren die bepaalde emoties of reacties oproepen. Blauw voor rust en betrouwbaarheid in ziekenhuizen, rood en oranje voor verhoogde aandacht op plekken waar dat nodig is.
 • Thema kleuren: Zorg dat de kleur van de antislip strips past bij de algemene stijl en huisstijl van de locatie, zoals scholen of bedrijven.
 • Specifieke behoeften van de locatie: In faciliteiten zoals verpleeghuizen, kies voor kleuren die rust bieden of sterke contrasten voor betere oriëntatie en veiligheid van de bewoners.

Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je een kleurkeuze maken die niet alleen praktisch en veilig is, maar ook mooi, waardoor antislip strips een functionele en stijlvolle toevoeging zijn aan elke ruimte. Kom je er niet uit? Wij staan klaar om je te helpen.

Ik wil vrijblijvend advies .

Over de schrijver
Marciano Simonis is meer dan alleen een naam in de wereld van terrasoplossingen; hij is een visionair en een innovator. Als het brein achter "De Terraskoning" heeft Marciano een rijke ervaring en diepgaande kennis opgebouwd in de terrasindustrie. Zijn ontdekkingsreis in deze wereld maakte hem bewust van het cruciale belang van antislip oplossingen - een vaak onderschat aspect van veiligheid.Deze kennismaking met antislip oplossingen wakkerde een passie in Marciano aan die verder ging dan oppervlakkige interesse. Hij koos ervoor om zich niet alleen te verdiepen in de theorie, maar ook in de praktische toepassingen van antislip technologieën. Dankzij zijn vastberadenheid, passie en eindeloze nieuwsgierigheid heeft Marciano zich ontwikkeld van een nieuwkomer in de branche tot een toonaangevende expert op het gebied van antislip oplossingen.In de huidige markt staat Marciano bekend als dé autoriteit op het gebied van antislip technieken. Van "De Terraskoning" tot een erkende specialist in antislip oplossingen, Marciano's reis is een inspirerend verhaal van toewijding, innovatie en een onwrikbaar streven naar uitmuntendheid.
Reactie plaatsen