De impact van een antislip trapprofiel op veiligheid

De impact van een antislip trapprofiel op veiligheid

Bij het waarborgen van veiligheid in en rond het huis of de werkplek, zijn trappen vaak een belangrijk aandachtspunt. Een uitglijder op de trap kan namelijk ernstige verwondingen veroorzaken; het plaatsen van een antislip trapprofiel kan een groot van deze valpartijen voorkomen.

Marciano, onze antislip expert, neemt je mee in de wereld van antislip trapprofielen en legt uit waarom ze onmisbaar zijn in elk huis of bedrijf. Of je nu met een houten trap werkt of een duurzame oplossing zoekt voor een veelgebruikte trap, wij hebben alle antwoorden voor je.

Wist je dat de urgentie van trapveiligheid enorm hoog is?

Valpartijen op trappen komen niet alleen vaak voor, de consequenties kunnen ook ernstig zijn. Europese veiligheidsstudies onderstrepen de noodzaak van krachtige preventieve maatregelen.

Hier zijn enkele opvallende punten uit deze studies die benadrukken waarom verbeterde trapveiligheid zo belangrijk is:

 • Hoge Incidentfrequentie: Trappen zijn veelvoorkomende locaties voor ongelukken, vooral gevaarlijk voor ouderen en kinderen.
 • Ernst van Verwondingen: Valpartijen kunnen resulteren in ernstige verwondingen zoals breuken en kneuzingen, soms met fatale gevolgen.
 • Impact van weersomstandigheden: Regen en sneeuw kunnen de kans op uitglijden aanzienlijk vergroten, wat de noodzaak van antislip-oplossingen versterkt.
 • Belang van antislipmateriaal: Trapprofielen met antislip eigenschappen zijn bewezen effectief, vooral op gladde materialen zoals hout of metaal.
 • Preventieve maatregelen: Het plaatsen van trapprofielen en regelmatig onderhoud van trapoppervlakken zijn essentiële stappen om de veiligheid te verbeteren

Uit Europese studies blijkt dat een trapprofiel ongelukken kan voorkomen

Veiligheid staat op nummer 1

Zoals je hierboven kunt zien, toont het onderzoek aan hoe kritisch de juiste veiligheidsmaatregelen zijn. Het proactief vergroten van de veiligheid op je trap met een antislip trapprofiel is een effectieve en eenvoudige oplossing.

Deze profielen zijn meer dan een accessoire; ze zijn van groot belang om de kans op uitglijden en de daaruit volgende ongevallen enorm te verminderen, met name in suboptimale omstandigheden zoals nat weer. Door de speciale textuur die de grip tussen de schoen en het trapoppervlak verhoogt, wordt je trap onmiddellijk veiliger.

"Elke dag gebeuren er talloze valpartijen op trappen, veelal met ernstige gevolgen. Het goede nieuws is dat veel van deze ongevallen voorkomen kunnen worden. Door de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het installeren van antislip trapprofielen, kunnen we het risico op uitglijden en vallen drastisch verminderen." - Marciano Simonis van De Antislip Expert

Met antislip trapprofielen zet je een grote stap richting een veiliger thuis of werkplek. Ze zijn makkelijk te installeren en bieden onmiddellijke verbeteringen in veiligheid en duurzaamheid. Waarom zou je de kans op veiligheid laten liggen, als de oplossing zo simpel is?

Ik wil graag vrijblijvend advies

Hoe helpt een antislip trapprofiel precies aan een veiligere trap?

Een antislip trapprofiel is een belangrijk en bewezen (zoals je hierboven gelezen hebt) onderdeel van de trapveiligheid, vooral in ruimtes waar slipgevaar groot is, zoals in woningen, kantoren, of industriële omgevingen. Hieronder leggen we uit hoe een trapprofiel helpt om een trap minder glad te maken.

Verbeterde grip

Een trapprofiel is ontworpen om extra textuur en oppervlakteruwheid te bieden op de traptreden. Dit vergroot de grip onder de voeten, waardoor de kans aanzienlijk vermindert dat mensen uitglijden en vallen, zelfs als de treden vochtig of stoffig zijn. Deze profielen kunnen stroef materiaal bevatten, zoals rubber of textuur met anti-slip eigenschappen.

Zichtbaarheid

Veel trapprofielen zijn voorzien van markeringen of een contrasterende kleur aan de rand van elke trede. Dit verbetert de zichtbaarheid van elke stap, wat bijzonder nuttig is in slecht verlichte omgevingen of voor personen met verminderd zicht. Het verhoogt de veiligheid door te zorgen dat de contouren van de trap duidelijk onderscheiden kunnen worden.

Fysieke barrière:

Trapprofielen bedekken de voorkant van de trede, die het meest vatbaar is voor slijtage door de constante druk van op- en afdalende voeten. Dit beschermt de integriteit van de traptreden en houdt ze in betere staat, wat direct bijdraagt aan een minder glad oppervlak omdat versleten, gladde treden beter beschermd zijn.

Materiaalkeuze:

De keuze van het materiaal voor trapprofielen speelt ook een rol in hun effectiviteit. Metalen profielen, zoals roestvrijstaal (RVS), bieden duurzaamheid en een stevige grip, vooral wanneer ze zijn voorzien van antislip inzetstukken. Rubberen en composiet profielen bieden zachtere, maar vaak minder effectieve antislipoppervlakken.

Veelzijdigheid:

Trapprofielen zijn geschikt voor toepassing op verschillende types trapmaterialen zoals hout, beton, metaal en tegels. Ze kunnen op maat worden gemaakt om precies te passen, wat betekent dat ze op vrijwel elke trap aangebracht kunnen worden, ongeacht de grootte of de vorm.

Welke soorten antislip trapprofielen zijn er?

Afhankelijk van de behoeften van je trap en de specifieke vereisten van de omgeving waarin deze zich bevindt, kun je kiezen uit verschillende types. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, en is ontworpen om te voldoen aan specifieke situaties en voorkeuren. Hieronder bespreken we drie populaire soorten antislip trapprofielen.

Antislip strips: Doeltreffend voor houten trappen

Is je houten trap glad? Maak je geen zorgen, antislip strips voor trappen zijn precies wat je nodig hebt. Ze zijn niet alleen eenvoudig te installeren, maar ook subtiel. Ze behouden de schoonheid van je trap terwijl ze veiligheid bieden. Ze zijn bijzonder geschikt voor minder frequent gebruikte trappen in je huis, zoals die naar de zolder of kelder.

In de onderstaande video zie je hoe ze eruitzien en gemonteerd worden. Hoewel de video geen trap toont, maar een houten ondergrond, is het principe hetzelfde.

Welke maten zijn er?

Standaard maten

Dit zijn de standaard maten van onze antislip strips. Wanneer je op de maat drukt krijg je meer info.

Bredere maten

Voor trappen die bredere strips vereisen voor optimale dekking en veiligheid, zijn er deze opties:

antislip trapprofiel voor op hout

Antislip traptreden: maximale bedekking en veiligheid

Voor commerciële/industriële ruimtes of trappen die intensief worden gebruikt, zijn antislip traptreden de ideale keuze. Deze bieden volledige bedekking van elke trede, waardoor je verzekerd bent van de hoogste mate van veiligheid. Ze kunnen ook gezinnen met jonge kinderen of ouderen die extra stabiliteit nodig hebben helpen de veiligheid op trappen te verbeteren.

Maten van de antislip traptreden

 • 350x50x1000mm: Dit compacte formaat is ideaal voor standaardtrappen in kleinere ruimtes. Ze bieden een betrouwbare grip zonder de esthetiek van de trap te beïnvloeden.
 • 400x50x1000mm: Iets breder, deze traptreden zijn uitstekend geschikt voor trappen die frequent worden gebruikt, zoals in ingangen van openbare gebouwen of drukke kantoorruimtes.
 • 500x50x1000mm: Voor locaties waar een hoger risico op vallen bestaat, zoals in ziekenhuizen of scholen, bieden deze traptreden extra veiligheid en een verbeterde grip.
 • 600x50x1000mm: De breedste optie in ons assortiment, aanbevolen voor industriële omgevingen waar maximale veiligheid nodig is en waar trappen het zwaarst belast worden.

antislip trapprofiel - traptreden

Trapneuzen: Robuust en duurzaam

Antislip trapneuzen zijn een uitkomst voor buiten trappen of trappen van roestvrijstaal (rvs traptrede profiel). Ze zijn speciaal ontworpen om de slijtage die ontstaat door constante blootstelling aan de elementen te weerstaan en bieden tegelijkertijd ongeëvenaarde veiligheid.

Opties van de trapneuzen

 • 55x55x1000mm: Ideaal voor thuisgebruik of licht commerciële toepassingen, biedt bescherming aan zowel de verticale als horizontale rand van de traptrede.
 • 70x30x1000mm: Biedt een groter oppervlak voor betere grip bij het betreden van de trede, met een subtiele overgang die visueel aangenaam is.
 • 100x50x1000mm: Deze optie biedt maximale veiligheid en duurzaamheid, perfect voor locaties zoals winkelcentra, scholen en ziekenhuizen waar veel verkeer is.

Wil je precies weten wanneer je kiest voor een antislip strip, traptrede of trapneus? Bekijk dan dit handige artikel!

antislip trapprofiel - trapneus


"Laat niets aan toeval over en zet veiligheid voorop. Elk detail telt als het gaat om het voorkomen van ongelukken in huis of op de werkplek. Investeer in de preventie van valpartijen en kies voor de ongeëvenaarde bescherming die onze oplossingen bieden. Met De Antislip Expert ben je verzekerd van een veilige stap vooruit, in elke situatie." - Marciano Simonis

Maak vandaag nog je trappen veiliger!

Nu de impact duidelijk is, kunnen we wel concluderen dat antislip trapprofielen een kleine, betaalbare toevoeging is die een groot verschil maakt in de veiligheid. Ze zijn niet alleen noodzakelijk voor publieke en commerciële gebouwen, maar ook voor particuliere woningen.

Neem contact op met onze experts bij De Antislip Expert voor een vrijblijvend advies over de beste antislip oplossingen voor jouw situatie.

Ik wil graag vrijblijvend advies

Over de schrijver
Marciano Simonis is meer dan alleen een naam in de wereld van terrasoplossingen; hij is een visionair en een innovator. Als het brein achter "De Terraskoning" heeft Marciano een rijke ervaring en diepgaande kennis opgebouwd in de terrasindustrie. Zijn ontdekkingsreis in deze wereld maakte hem bewust van het cruciale belang van antislip oplossingen - een vaak onderschat aspect van veiligheid.Deze kennismaking met antislip oplossingen wakkerde een passie in Marciano aan die verder ging dan oppervlakkige interesse. Hij koos ervoor om zich niet alleen te verdiepen in de theorie, maar ook in de praktische toepassingen van antislip technologieën. Dankzij zijn vastberadenheid, passie en eindeloze nieuwsgierigheid heeft Marciano zich ontwikkeld van een nieuwkomer in de branche tot een toonaangevende expert op het gebied van antislip oplossingen.In de huidige markt staat Marciano bekend als dé autoriteit op het gebied van antislip technieken. Van "De Terraskoning" tot een erkende specialist in antislip oplossingen, Marciano's reis is een inspirerend verhaal van toewijding, innovatie en een onwrikbaar streven naar uitmuntendheid.
Reactie plaatsen